След тежко и продължително боледуване на 50 г. почина бившият футболист и треньор на Дунав Русе Мирослав Миронов, предава ruse.topnovini.bg.

Миронов е роден през ноември 1963 г. Той идва в Русе от Свищов и още на 16 г. дебютира в представителната дунавска атака на клубния стадион в квартал „Здравец“.

След русенския състав, Мирослав Миронов играе още за Славия и Етър. Той е шампион на България и носител на Купата на БФС през 1991 г. с тима от Велико Търново, както и бронзов медалист през 1982 г. с „белите“. Бивш национален състезател, помощник на Стоян Коцев през 1996 г., когато Славия спечели шампионата и купата на страната, а след това и води „белите“.

До 2011 г. е старши треньор на Дунав, но клубът фалира и разпуска играчи и ръководство. Преди това е бил треньор на Балкан Ботевград, Светкавица Търговище, Спартак Плевен, Беласица Петрич и младежкия национален отбор.

За последно Миронов се завърна в Русе и отново застана начело на „драконите“ през лятото на 2013 г., но в края на есента излезе в болничен.

Опитният наставник често споделяше, че мечтата му е да изведе Дунав - отбора, който го е създал като футболист, до заслужено завръщане и утвърждаване в елитната А група.

Поклон пред светлата му памет!