12 отбора ще спорят за уникалната този сезон Купа и голямата награда на футболното първенство за фенове Каменица`2009. Тимът победител пътува до Англия, за да гледа на живо мача Манчестър Юнайтед – Астън Вила, който се играе на 12-ти декември в Манчестър.

Регламентът този сезон допуска във финалния етап 11 регионални първенци от зоналните полуфинални кръгове в София, Пловдив, Благоевград, Русе, Варна, Бургас, Хасково, Стара Загора, Монтана, Плевен и Габрово, а 12-тият участник е класиралият се на второ място в София заради огромната конкуренция тук.

Финалът стартира на 19-ти септември в събота от 14.30 в комплекс „Спортна София”. Мачовете ще продължат и на следващия ден- 20-ти септември, а специални гости на шоуто ще бъдат футболни и спортни легенди на България. Сред тях основана фигура и двигател ще е Димитър Пенев, другите му конкуренти като футболни наставници ще бъдат Ивайло Йорданов, Ангел Станков, Методи Деянов, Борислав Кьосев и още някои изненади, които организаторите пазят в тайна.

Националният победител в седмото издание на Каменица ФЕНкупа ще стане известен във втория състезателен ден- 20-ти септември.

„Очаквам истински футболни емоции и феър- плей”, подели пред Гонг спортно-техническият директор на състезанието Анатоли Илиев.

Футболно шоу се очаква и от отборите на спортните журналисти, сред които един от фаворитите е съставът на Гонг.

Отборът на Гонг