Вторият полуфинален кръг от десетото юбилейно издание на Каменица ФЕНкупа започна днес в Пловдив. Едноименният стадион "Пловдив" посрещна 64 отбора - претенденти за титлата регионален шампион на Каменица ФЕНкупа за региона. Всички те стигнаха до втория етап на Турнира след квалификации в края на април, в които участваха общо 150 тима от Пловдив и Пазарджик.

Класираните на първо и второ място в полуфиналния тур ще играят на Големия финал през септември и ще се борят за титлата Национален шампион на юбилейната Каменица ФЕНкупа. По традиция и тази година наградата за победителите е посещение по избор на европейско футболно дерби.

Пловдивските журналисти биха с 5:2 ветерани на старта на втория кръг от каменица Фенкупа2012

Представители на Общината посрещнаха с ентусиазъм юбилейното издание на турнира и дадоха официален старт на оспорваните мачове. Сред тях бяха заместник-кметът на Община Пловдив Георги Титюков, главният секретар на Община Пловдив Борислав Инчев, председателят на спортната комисия в Общинския съвет на Пловдив и бивш международен съдия Атанас Узунов, местната легенда Георги Славков и много приятели на най-големия футболен турнир за непрофесионалисти в България.

Почти всички официални гости се включиха и в демонстративния мач за старта на турнира, който противопостави местните медии на футболните ветерани на Пловдив и представителите на Общината.

Водени от Георги Славков и Атанас Узунов, ветераните обещаха, че няма да се дадат лесно на значително по-младите журналисти. Но още на почивката местните легенди отстъпваха с 2:0 и не само не успяха да наваксат през втората част, но и получиха още три гола за крайното 5:2.

Пловдивските журналисти биха с 5:2 ветерани на старта на втория кръг от каменица Фенкупа2012