Детска футболна академия за развитие на малки таланти създава Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Тя стартира с обучение  на деца родени 2009 и 2010 година, като все още има свободни места и приемът за набиране на желаещи продължава.

Първите тренировки ще се проведат на 24 март - събота, от 11 часа на новата спортна база на университета. Те ще бъдат водени от висококвалифицирани треньори и известни футболни личности като футболистът с най-много участие в елита – Марин Бакалов, който има 459 мача, както и настоящият наставник на Марица Пловдив – Стоян Димитров, който е и университетски преподавател по футбол.

Идеята за създаване на Детска футболна академия е на декана на Спортния факултет на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ проф. д-р Веселин Маргаритов.

Благодарение на него наскоро бе основан нов университетски спортен клуб, в който професорът има амбиции да се работи само със съвременни методики на обучение и тренировки по европейски стандарти, на базата на специализирана научна основа, съобщава "Темпо Нюз".

Заниманията с децата   ще се провеждат от висококвалифицирани и мотивирани специалисти. Тренировките ще бъдат съобразени с училищния график на децата, което ще даде възможност и на техните родители за лично време, което да прекарат без притеснение за своето дете.

Идеята е в Детската футболна академия на ПУ да се използват и някои от съвременните методики на работа в големите детско-юношески школи в Европа, съчетани с науката.

За повече подробности: 0888 401833