Националният отбор на България по плажен футбол регистрира ново най-добро класиране в световната ранглиста, която бе публикувана в сряда.

"Лъвовете" вече заемат 54-о място, което е с 12 позиции по-добре от предишното подреждане. Тимът на Симеон Христов се завърна преди месец с шампионския трофей от предварителната група на Дивизия "Б" в Евролигата. 

В Португалия нашите момчета победиха и в трите си срещи, което се случва за първи път, а по този начин придобиха право на участие във финалите на дивизията, които са през септември в Сардиния, Италия. Места там имат също и Румъния, Норвегия, Казахстан, Молдова и последният от Дивизия "А", като предстоят да станат ясни и последните двама участници. Те ще бъдат определени в края на август измежду Унгария, Англия, Дания и Грузия.

Възпитаниците на Симеон Христов взеха 25 точки за първото си място в Назаре и вече имат рекордните в историята ни 186 пункта, като освен скока в класирането, "трикольорите" ни съкращават и дистанцията с отборите преди тях. 

Припомняме, че само преди три години България записа нулева година и националният ни отбор тръгна от начало да трупа точков актив.