Изпълнителният директор на Пирин Благоевград Таско Тасков пое благородна инициатива, която да помогне за лечението на Васко Стоев от град Етрополе. На 23.11. тази година, на поредния преглед и след прекаран COVID-19, лекарите установяват, че Васко страда от остра миелоидна левкемия (АML). Според специалистите след химиотерапията на лимфомата на Бъркит е възможно при 0.18 % от случаите да възникне това заболяване. За съжаление Васко е от тези 0.18 %.

За да пребори коварната болест, Васко ще трябва да премине скъпоструващо лечение с химиотерапия и трансплантация на стволови клетки в Турция, за което ще са необходими повече от 200 000 лева.

"Орлетата" организират търг за фланелка на отбора, която е подписана от всички футболисти на Пирин след мача срещу Струмска слава. Началната цена на фланелката е 300 лв, като събраната сума ще отиде изцяло за лечението на Васко. 

Всеки, който иска да помогне може да го направи чрез дарение на посочената по-долу сметка.

Ето поста на Таско Тасков във "Facebook":  

Заедно за Васко!!!

Фланелката с подписите на всички футболисти на Пирин, която донесе късмет вчера в Радомир, за да се изкачи нашият отбор на първо място в класирането се дарява на търг в полза на Васко, нека съберем нужната сума и помогнем на едно страхотно момче да се пребори с болестта!!!

Търгът започва от 300лв, които давам аз като първоначална сума за фланелката.

Който не може да даде повече нека дари и по-малка сума, за да се преборим всички заедно за Васко!!!

Васко Стоев е на 32 години от гр. Етрополе.

Той е едно прекрасно, младо и талантливо момче с много мечти. Музикант и танцьор, радвал безброй хора в цяла България със своята музика и танци. 

Но сега е поставен пред огромно изпитание за втори път в живота си!

През 2018 год. Васко претърпява тежка операция в „Медицински комплекс ДОВЕРИЕ“ като премахват стомаха и слезката му. Хистологичните му резултати показват, че е с тежката диагноза Лимфом на Бъркит.

Васко заминава на лечение в болница „Анадолу“ в Турция, където следват 8 химиотерапии в продължение на 6 месеца на стойност 250 000 лв. Резултатът след това е успешен и Васко оздравява. Това потвърждават и проведените след това профилактични прегледи.

На 23.11.2020 г., на поредния преглед и след прекаран Covid - 19, лекарите установяват, че Васко страда от остра миелоидна левкемия (АML). Според специалистите след химиотерапията на лимфомата на Бъркит е възможно при 0.18 % от случаите да възникне това заболяване. За съжаление Васко е от тези 0.18 %.

За да пребори коварната болест, Васко ще трябва да премине скъпоструващо лечение с химиотерапия и трансплантация на стволови клетки в Турция,

‼️ЗА КОЕТО СПЕШНО ЩЕ СА НЕОБХОДИМИ ПОВЕЧЕ ОТ 200 000 ЛВ.‼️

Може да направите Дарение по следната сметка:

ЦКБ АД Клон – Етрополе

IBAN: BG04 CECB 9790 40B2 2417 01

BIC: CECBBGSF

Васил Стоев Василев

Основание: Дарение за лечение

За да живее Васко, ще има нужда от нас и нашата помощ!

Нека в навечерието на Коледните празници отворим сърцата си за повече доброта и милосърдие!