Официалният сайт на ПФЛ се присъедини към борбата с насилието. "Свобода на словото. Демокрация. Възпитание. Ценности. Общество. Какво ли значат тези думи? Това би попитал Хулиганът. Той, който е сред нас. Той, съседското дете. Той, приятелят. Той, тарторът на групата. Той, дете без скрупули. Той , който решава кога и кого. Той, който е имал душа, но никой не разбира. Той, хулиганът продукт на нашето болно общество. Той днес пребива. А утре?! Защо ли прихващаме най-лошото от останалия свят? Защо ли проявяваме балканския си нрав, навсякъде?"

"Време е всеки да поеме отговорността за своето дете, защото колкото и кръгли маси да се проведат, колкото и институции да се ангажират в борбата срещу футболните хулигани, ако сами не се вгледаме в децата си, то няма кой друг да го направи вместо нас, а последствията могат да бъдат трагични."

"Сдружението на професионалните футболни клубове в лицето на Професионалната футболна лига призовава за коректно поведение на стадионите и извън тях. Посегателството над журналисти е брутален акт на насилие, не зачитащ правото на избор на хората, свободата на словото и правото всеки да живее мирно в нашето демократично общество."