Дъщерята на бития в петък футболен рефер Валери Петровски – Мартина, отхвърли тиражираните версии, че нейни ухажори стоят зад инцидента с баща й.

„Това е нелепо. Не е свързано нито с мен, нито с работата ми като съдия. Случилото се няма как да не ми се отрази, но смятам да го преодолея. Това е и причината да не откажа мача между Обеля и Люлин в неделя, която беше дерби. Това е професия само за мъже, но има и много жени съдии”, заяви Петровска.

В същото време пред Дарик радио шефът на службата за Бърза помощ в София Георги Гелев отрече всички обвинения за закъснение от страна на неговия екип, след като бе пребит футболният съдя Валери Петровски. Гелев допълни, че на телефона на Бърза помощ близките дори са парадирали пред диспечера на службата с познанството си с министри.

„Може би закъснение, ако изобщо може да се нарече закъснение, тъй като пристига в и 22 минути на адреса, е станало поради дублиране на два инцидента на същата улица „Перник”. Малко преди блока, където е пребит реферът, е станало пътнотранспортно произшествие, където е имало друг екип на полицията, нашите хора са се заблудили, че именно там е инцидентът. Отишли са първо там, разбрали са, че не става дума за повикване на Бърза помощ, продължили са и са отишли в и 22 на мястото на инцидента. Жената, която се обажда, е съпругата на рефера, познавала лично министър и ей сега щяла да му звънне”, заяви Гелев.