Трябва да се уважаваме, да се обичаме, да защитаваме родината и да не забравяме миналото. Българинът обича бързо да расте, бързо да говори, но и бързо да забравя.

С тези думи легендарният треньор Димитър Пенев се обърна към всички сънародници по случай националния празник на България - Трети март - от ефира на телевизия Bulgaria ON AIR.

"Обединението стои в основата на успеха не само във футбола, но и в живота", убеден е Пенев. Той разказа, че не се е съмнявал във възможностите на националния ни отбор от славното лято на 94.

"Очаквах този успех. Момчетата от далечния изток България, с техните качества, играеха и в клубни европейски отбори. Ние работихме и показвахме лицето на нашата футболна страна", спомни си той. 

"Най-трудно е да обединиш един колектив с работа в отделни отбори, с отделно мислене. Ние играхме с мисълта да бъдем подчинени на България", сподели още Пената в интервюто си.

Треньорът сподели, че е преживял тежко новината за смъртта на Трифон Иванов, който напусна този свят в средата на миналия месец. Двамата дълги години работеха заедно. 

"Туньо ще остане в моето съзнание, докато съм жив. Един футболист, който неслучайно още от първите стъпки в ЦСКА и в националния отбор, всички му казвахме Железния Туньо", сподели още Пената.