Сдружение „Мъдрост и сила“ приключи успешно проект, с който целеше да се бори с агресията в обществото ни със спорт. Организацията избра и емблематични лектори, които да обяснят от първо лице, защо е хубаво да се спортува, а сред тях беше и бившият национал и капитан на Левски Станислав Ангелов. Проектът беше на стойност 49 196,51 лв., а финансирането дойде от Министерството на спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от закона за хазарта за 2021 г.

Организация "Мъдрост и Сила" си беше поставила амбициозната задача да идентифицира съществуващите сред младото поколение негативни нагласи и нездравословни стереотипи и да разработи мерки за преодоляването им. Това беше постигнато чрез провокиране на интерес в младите за участие в различни спортни инициативи и прояви, които да подпомогнат изграждането на здравословни навици и физически активен живот. Проведоха се спортно-демонстративни и обучителни събития в Югозападен, Южен централен и Североизточен райони. В проекта участваха млади хора между 15 и 29 години, включително и уязвими групи младежи.

Бяха проведени два футболни и един боксов турнири, както и двудневен уъркшоп за младежи в неравностойно положение, които са настанени в жилища от защитен или семеен характер, за изграждане на умения за разпознаване на видовете агресивно поведение както и техники за справяне с тях. Освен това се състоя и дискусионен форум за изграждане на социално отговорно поведение и превенция на агресията сред младите хора.

По проекта бяха разработени и целенасочено разпространени печатни информационни материали, които са част от национална информационна кампания против различните форми на агресия. За целта бяха разпространени 10 000 картички с интерактивно съдържание и 10 000 листовки.