Една от легендите на Милан - дългогодишният капитан на "росонерите" Паоло Малдини ще бъде гост на юбилейния мач на Христо Стоичков, който ще се състои на 20 май на стадион "Васил Левски", съобщи bTV.

Защитникът е поредната звезда, която ще уважи Камата. Той ще се присъедини към компанията на световноизвестните футболни звезди, които вече потвърдиха, че ще участват в събитието "50 години номер 8".

Паоло Малдини е роден през 1968 година. Той е син на друга легенда на Милан - Чезаре Малдини.

Дебютира в състава на "росонерите" през 1985 г. и защитата цветовете на клуба до края на кариерата си. От 1997 г. е капитан на тима.

За своите 902 мача с екипа на Милан, Малдини е вкарал 33 гола. Обичта и уважението на феновете на тима към него обаче са толкова големи, че след края на кариерата му фланелката с емблематичния номер 3 е извадена от употреба.

Малдини е седемкратен шампион на Италия, печелил е по 5 пъти Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Суперкупата на Италия.

Той е капитан и на националния отбор на страната си от 1994 до 2002 г. Със "Скуадра адзура" той участва на четири световни и три европейски първенства.