Българската съдийска бригада, която ръководи дербито на кръга в гръцкото първенство между ПАОК (Солун) и АЕК (Атина) на 1-и май, получи отново отлични оценки за представянето си.

Номер 1 в българската ранглиста Георги Кабаков ръководи срещата, а асистенти на тъчлиниите бяха Мартин Маргаритов и Диян Вълков. ВАР-съдия беше Ивайло Стоянов, който се доказва като един от най-добрите арбитри с новата технология (видео-асистент съдия) на Балканския полуостров. Мачът на стадион "Тумба" завърши 1:1, като двата отбора си размениха по едно попадение в рамките на 12 минути преди почивката. Нордин Амрабат откри резултата в 15-ата минута, а Антонио Чолак изравни в 27-ата. ПАОК е на 2-о място в първенството с 60 точки, а АЕК е на 5-о място с 52.

С важната намеса на ВАР-съдията Ивайло Стоянов беше отменен гол за ПАОК в 6-ата минута. След това съдийските шефове на Гръцкия футболен съюз (ЕПО) похвалили българите за решението заради игра с ръка. Последва оn-field ревю, каквото при игра с ръка е задължителна проверката в Гърция.

След това при попадението на ПАОК също имало съмнения за фаул на атакуващия отбор или не.Но Стоянов преценил, че има естествено движение на ръката на нападателя, който преди да отбележи гола има контакт със защитника и няма умисъл. Така голът е зачетен. Очакванията са оценките на българските съдии да пристигнат в писмен вид до дни от екипа на съдийския шеф на Гърция Марк Клатенбърг.

За Кабаков срещата в Солун беше четвърта от гръцкото първенство през този сезон, като ръководи и двете срещи от редовния сезон между Атромитос и Аполон Смирни.

За Ивайло Стоянов това беше мач номер 5 като ВАР в гръцкото първенство, от които три пъти част от изцяло българска съдийска бригада начело с Георги Кабаков.