Тържеството по случай 100 години от организираното футболно съдийство в България се отлага за следващата година. Причината за това е продължаващата пандемична обстановка в страната.
 
Ето и официалното изявление на сайта на БФС:
 
"Уважаеми колеги и футболни деятели,
 
С радост и гордост съобщаваме, че през 2020 година се навършват 100 години от поставяне началото на организираното футболно съдийство в България. В тази връзка от Асоциацията на съдиите по футбол в България, съвместно със Съдийската комисия и Българския футболен съюз, бе планирано провеждането на тържество през м. декември 2020 г., на което футболни съдии и деятели да бъдат удостоени с почетния медал „100 години организирано футболно съдийство в България“ и да бъдат наградени най-добрите съдии по футбол за 2020г.
 
Поради продължаващата и към момента пандемична обстановка в страната, уведомяваме футболната и цялата спортна общественост, че тържеството ще се проведе през следващата година, когато условията позволят това да стане по най-добрия и запомнящ се начин.
 
С настоящото съобщение даваме за първи път гласност за този значим за българското футболно съдийство, футболната и спортната общественост 100-годишен юбилей и се надяваме, че през цялата следваща година, ще представим по най-добрия начин всички събития, предвидени за неговото подобаващо отбелязване.
 
Желаем здраве и успехи през новата 2021 година на всички футболни съдии, футболисти, треньори, деятели и любители на футбола!"

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.