Мемориален комплекс в чест на легендарния български футболист Никола Котков ще бъде открит на 28 юни, неделя от 12:00 часа в София.
 
Трафопост на ъгъла на улиците "Никола Котков" и "Хаджи Мано Стоянов" в ж.к. "Надежда" 1 е преобразен с цветни графити и ликове на незабравимия играч.
 
Инициативата е по повод 49-та годишнина от трагичната гибел на Никола Котков-Котето и Георги Аспарухов-Гунди на 30 юни 1971 година.
 
"Трафопостът е своеобразно платно на любовта на "железничарите", каза Радослав Сапунджиев, представител на привържениците на Локомотив София.
 
Проектът е иницииран и изграден от УО "Железни Бригади", Официален фенклуб "Локомотив София" и локомотивската общественост с подкрепата на Район "Надежда".
 
Официални гости на събитието ще бъдат президентът на Обединени спортни клубове "Локомотив-София" Даме Стойков, изпълнителният директор на ФК Локомотив София - Бойчо Величков, представители на районна администрация "Надежда", футболисти на Локомотив София, легенди на клуба и гости.
 
След официалното откриване на комплекса ще се проведе шествие и полагане на венци пред паметника на Никола Котков на улица "Калотина" в ж.к. "Надежда 1".