Изпълняващият длъжността кмет на Пловдив Петко Атанасов се срещна със собственичката на футболен клуб Локомотив Пловдив Галя Топалова в присъствието на зам. кмета Георги Шопов и директора на дирекция „Общинска собственост” Николай Аджеларов.

След срещата бе обявено, че през следващата седмица Община Пловдив ще открие концесия за строителството на стадион „Локомотив”.

Зам. – кметът Петко Атанасов заяви: „След няколкомесечни разговори между Община Пловдив и ръководството на футболен клуб Локомотив Пловдив постигнахме съгласие да стартираме процедура за концесия. Собствениците на Локомотив са съгласни да участват в концесията за стадион „Локомотив” и потвърдиха желанието си писмено. През следващата седмица Община Пловдив ще стартира тази концесия. От наша страна ще има определени условия – задължително да се запази преобладаващо спортния характер на съоръжението, да бъдат запазени залите, в които се развиват спортове с дългогодишна традиция в Пловдив – бокс, борба, тенис и др. Това ще бъде едно от условията, които ще заложим като задължителни в концесионната процедура и концесионния договор. За да бъде концесията истинска и реална и да има възможност стадионът да бъде реконструиран и построен наново, защото това е концесия за строителство, стадионът трябва да отговаря на всички изисквания на световните спортни централи, концесията ще бъде най-вероятно с максимално допустимия от закона срок – 35 години.”