На 55-годишна възраст внезапно почина бившият футболист и треньор на бургаския Черноморец Ивайло Коцев. Напусна ни любимецът на няколко поколения привърженици на „акулите”, които никога няма да забравят техничните действия на полузащитника с номер 10. Съотборниците му и тези, които го познаваха, също ще останат със спомена за топлата му човечност, професионализъм и интелигентност.

Активната футболна кариера на Ивайло Коцев преминава почти изцяло в Бургас, където той идва през 1975 г. от Славия заедно с десния защитник Румен Христов. Впоследствие и двамата остават да живеят в крайморския град, дори и след като свалят синия екип. Коцев играе за Черноморец до 1986 г., като в „А” група записва 210 мача и вкарва 22 гола.

След края на активната си кариера бившият плеймейкър на „акулите” остава във футбола като треньор, а после и като делегат на БФС по мачове в югоизточната зона. Беше и член на дисциплинарната комисия към Областния съвет на БФС - Бургас.

Само преди месец Ивайло Коцев бе един от хората, които активно се включиха със свои виждания и идеи за развитието на футбола в града, на поредната среща между ръководството на Черноморец Бургас и футболистите - ветерани на отбора.

Изказваме своите най-искрени съболезнования на неговите близки. Поклон пред светлата му памет.

Поклонението е днес от 13,30 ч в Траурен парк - Бургас.