Отборът „Ремиза” спечели титлата регионален победител в полуфиналния зонален кръг на Каменица ФЕНкупа 2010 в Стара Загора. Събитието се проведе на стадион „Берое” този уикенд и събра истинските фенове на футбола и качествената бира.

Старозагорският тим «Ремиза» извоюва първото място в оспорван двубой със съгражданите си от «Планета». Финалният мач между тях приключи с 3:1 след изпълнението на дузпи, след като редовното време финишира с 1:1.

На трето място се класира тимът „Бодигард Юнайтед”, а на четвърто - отборът “Великолепната осморка”.

Финалистите в регионалния турнир на Каменица ФЕНкупа 2010 получиха наградите си от кмета на града проф. Светлин Танчев, който беше един от гостите на церемонията по официалното награждаване. Сред останалите официални лица бяха Дияна Колева – старши треньор на женския футболен отбор „Берое” и административният директор на „Берое” Николай Демирев.

Стара Загора също излъчи свой победител в играта „Точен шут”. Това е Антон Терзиев, чийто точен мерник му осигури наградата от 365 литра Каменица.

Сред останалите индивидуални призове отборът „Аязмото” беше отличен за „Най-спортсменски отбор”. Георги Димитров от „Планета” беше обявен за „Най-добър вратар”, а „Най-атрактивен състезател” на шампионата стана Иван Манев от „Ремиза”.

Трите индивидуални приза традиционно отличават и насърчват спортсменските умения и толерантност и изцяло кореспондират с олимпийските принципи, залегнали в основата на Каменица ФЕНкупа още от самото й създаване. Тази година партньор на Каменица ФЕНкупа 2010 е Българският олимпийски комитет, като по този начин Шампионатът официално стана част от олимпийската идея и ценности.

Всички участници в полуфиналния зонален кръг в Стара Загора играха в екипи на световната марка adidas. Брандът, който е официален партньор на FIFA и UEFA, е част и от Каменица ФЕНкупа 2010.

Промяна в регламента на Шампионата тази година изпраща за участие във Финала на Каменица ФЕНкупа 2010 не само класираният на първо място отбор, но и неговият подгласник. Така във Финалния етап на Шампионата Стара Загора ще бъде представен и от двата отбора – „Ремиза” и „Планета”.

Гранд финалът на Каменица ФЕНкупа 2010 ще се проведе в значително разширен формат, сходен със схемата на финалите на Световното първенство по футбол. Заключителните мачове ще се играят в три поредни дни в Стара Загора през

м. септември и в изцяло професионални условия – на безупречен терен, във вечерните часове, на пълно осветление, каквато е традицията на големите футболни първенства.

24-те отбора, които ще участват във Финалните мачове, ще се борят за титлата Национален шампион на Каменица ФЕНкупа 2010 в пълна екипировка на adidas:

футболни обувки, кори, чорапи и професионални екипи от най-високия клас на марката – същите модели, с които играят техните любими отбори в големите европейски клубове.

Комбинацията от професионалните екипи на adidas с изцяло новата организация на Финала е гаранция за върховно футболно изживяване за отборите, достигнали до последната фаза.

Следващият полуфинален зонален кръг от Каменица ФЕНкупа 2010 ще се проведе на 26 и 27 юни в Хасково.