Футболният отбор на Гонг постигна дългоочаквана, но закономерна победа срещу традиционно неудобен противник - телевизионните им колеги от ТВ7. "Черните пантери" се наложиха с минималното 1:0 във втория си мач от коледния турнир за журналисти "Мото Пфое и приятели" и с актив от четири точки се изправят утре срещу Меридиан Мач в последен двубой от груповата фаза. При победа, гонгаджиите "продължават да мечтаят" напред към четвъртфиналите.

След като на старта на турнира, Гонг направи коледен подарък на приятелите си от "24 часа", завършвайки 1:1 с тях, се проведе дълъг разбор, на който се разгледа видеозапис с конкретни тактически грешки от срещата. Наставникът на тима Александър Диков дори прибягна към мерки, неизползвани досега и се консултира с водещ български треньор, постигнал значителни успехи в турнирните битки. Улисан в разговора, селекционерът на "пантерите" пристигна чак за края на мача с ТВ7, но по телефона даде ценни указания.

За Гонг на вратата се завърна титулярът Веско Вълчев, който пропусна първия двубой заради служебни ангажименти с ЦСКА в Португалия. Стражът отново показа, че се намира в страхотна форма и на моменти показа завидно самочувствие. В халфовата линия бяха извършени няколко промени. Краси Илиев бе пуснат отляво, за сметка на отсъстващия Кирил Лулев, а Иво Йовчев си партнира със Стефан Стоянов в средата на терена. Отговорникът за Левски пое и тежестта на капитанската лента, но показа, че е готов за тази си роля. Румен Пенчев в защита, Емил Евтимов по дясното крило и Ясен Гинев в нападение оформиха титулярния състав срещу телевизионерите.

Единственото попадение падна през втората част. Предлагаме ви автентичен и емоционален коментар на събитията, дочут след края на срещата: "Пряк свободен удар за нас. Фронтално срещу вратата. Аз копнах топката над стената, но вратарят изби. Тя отново се върна в мен, вече отдясно. Фалциращ прехвърлящ удар от моя страна - първо десният стълб, после по голлинията, след това левият и Краси я добави". Преди гола радиожурналистите разтресоха на два пъти гредата, а едно попадение им бе отменено заради неправилно изпълнен свободен удар. Прекрасно впечатление с движението и категоричините си и точни отсъждания направи реферът Антон Терзиев. Изсвирвайки напечения двубой той нагледно демонстрира на секретаря на съдийската комисия Павел Павлов, че умее да се справя отлично с надървени дербита.

След срещата "пантерите" честитиха Новата 2016 година на своя съперник, след като именnо тя бе посочена в някои пророчества като единствената възможна за победа на Гонг над телевизионерите. Футболният отбор на радиото прие все пак това като комплимент, показващ колко години по-напред е от съперника и обеща да почерпи колегите си.

В другия мач от група А 24 часа смаза Меридиан мач с 5:0 и оглави класирането по голова разлика. Вестникарите и Гонг са с по 4 точки, ТВ 7 с 3, а Меридиан мач е без спечелена точка.

Останалите резултати от днес:

Група В:

БНТ – Канал 3/Евроспорт – 4:1

Евроком – в. Телеграф – 2:0

Група С:

Диема – Спортал – 2:1

Дон Балон – Новспорт – 0:0

Група D:

Ринг – bTV – 0:0

в. Стандарт – Лайвспорт – 1:3