Отборът на българските политици победи отбора на италианските си колеги с два на един вград Пескарав Италия. Футболната среща беше благотворителна, като средствата от нея ще бъдат предадени на Фонд за възстановяване на щетите от земетресението през 2009 г. в област Абруцо. Те ще бъдат използвани за изграждането на полифункционален център в Камарда (Л'Акуила) - един от най-силно засегнатите градове от земетресението.

Двата гола за българския отбор бяха реализирани от премиера Бойко Борисов, като вторият беше от дузпа. Попадението за италианците беше също отбелязан от български футболист, с автогол. „Помогнахме им. Те иначе не могат да вкарат - все пак е благотворителен мач", коментира след края на мача Борисов автогола.

Министър-председателят заяви още, че е хубаво в Европа да знаят, че България не е най-бедната, най-корумпираната, „най-битата" от всички, а побеждава навсякъде, където отиде.

В отбора, който изведе България като победител от двубоя, бяха Бойко Борисов, Димитър Чукарски, Борислав Стоянов,Венцислав Върбанов, Иво Димов, Живко Тодоров, Иван Божилов, Александър Ненков, Александър Димитров, Сергей Тошков, Гошо Гинчев, Йордан Лечков, Пламен Стоянов, Димчо Митов и Тодор Кръстев.

През следващата година ще бъде организирана подобна инициатива и в България. Организирането на благотворителните футболни двубои беше обсъдено и договорено между министър-председателя Бойко Борисов и италианския му колега СилвиоБерлускони.

След футболната среща министър-председателят се срещна с българската общност в Пескара.