Отборът на "Анархия" е тазгодишният победител в  регионалния полуфинал на Kamenitza Фен купа за Русе и  Силистра.  Вицешампионът "Паркдизайн" също се класира за Националните  финали в края на август и продължава напред в битката за  голямата награда - посещение на мач на легендарния бразилски  стадион "Маракана".

Финалният мач бе изключително зрелищен. И двата отбора  демонстрираха завидни футболни умения и срещата протече  равностойно. Първият гол бе отбелязан от Деян Станчев от  "Анархия" в началото на второто полувреме. Малко след това,  съотборникът му Мирослав Бучков удвои и резултатът остана  непроменен почти до края. В последните мигове на срещата, Бучков получи извеждащ пас и с техничен фалцов шут оформи крайното 3:0 за новите регионални шампиони на Русе "Анархия".

Купата бе връчена на шампионите от футболната легенда Трифон Иванов в компанията на кмета на Община Русе Пламен Стоилов,  зам.-кмет "Хуманитарни дейности" Иван Григоров, редица други  представители на Община Русе и множество знаменити футболни  ветерани.  Призовите трето и четвърто място останаха за тимовете  "Холлеман-2" и бившите национални шампиони и многократни  носители на регионалната Фен Купа в Русе "Дунав 2010".

 С фланелка с автограф на футболист номер 1 на България за  2003 година и бивш полузащитник на Астън Вила - Стилиян Петров и на настоящата звезда на Астън Вила - Александър Томов, бе  награден "най-сърцатия" играч на полуфиналите в Русе. Уникалната награда е осигурена от Българския ФЕН клуб на Астън Вила -  "Bulgarian Lions" и бе връчена на щастливеца Георги Димитров  (Паркдизайн) от председателя на "Bulgarian Lions" Димитър Бонев.

Призът "Най-добър вратар" отиде при Пламен Иванов от тима на "Паркдизайн", а за "Най-атрактивен съзтезател" бе обявен Айлин  Кудреш Ашим от "Холлеман-2".  Грамота за "Най-спортсменски отбор получиха момчетата от  "Вратна Пържола".

Отличие за най-резултатен отбор на полуфиналите в Русе бе  връчено на класиралите се на четвърто място "Дунав 2010". За  шестте мача, които изиграха, те успяха да отбележат общо 26 гола и с това дадоха най-голям принос към новата социална кауза на  Фен Купа "Дари гол". В рамките на кампанията за всеки гол,  отбелязан по време на турнира, "Каменица" АД ще заделя по 1 лев.

Събраната сума ще се инвестира в подобряване на футболната  среда в града на бъдещите Национални шампиони на Kamenitza Фен  Купа 2014. До момента са събрани общо 4810 лева, а по-голямата  част от футболните дербита тепърва предстои. Допълнителен стимул за отборите-голмайстори е Звездният мач, който ще се проведе след края на турнира под патронажа и с  участието на Христо Стоичков и приятели.

 Най-резултатните отбори през този сезон ще имат честта да  излъчат по един свой представител за това звездно събитие. Най-големият и вълнуващ футболен турнир за приятели в  България продължава. Следващият шанс за феновете да станат част  от бразилската фиеста на Kamenitza Фен Купа 2014 е на 21 и 22  юни, в Димитровград, на стадион "Раковски".