Габрово, 18 юли 2010 г. Отборът BMB от Габрово е регионалният победител в полуфиналния зонален кръг на Каменица ФЕНкупа 2010 в Габрово. Събитието се проведе на стадион „Христо Ботев” този уикенд и събра истинските фенове на футбола и качествената бира.

BMB извоюва първото място в оспорван двубой със съперника си от Севлиево отбор Бафана-Бафана с резултат 2:1.

На трето място се класира тимът Великолепната осморка, а на четвърто SKF .

Тази година Габрово също излъчи победител в играта „Точен шут”. Футболните умения на Николай Богданов от тима SKF му осигуриха заслужената награда от 365 литра Каменица.

Младият вратар на Янтра 2000 Габрово Ангел Игнатов беше сериозно предизвикателство за всички участници, които пожелаха да тестват футболните си умения в играта „Играй с вратаря”. Опитите на Михаил Михайлов да вкара гол във вратата на Ангел Игнатов бяха увенчани с успех и така той грабна наградата.

Сред останалите индивидуални награди отборът „VI участък” беше отличен за „Най-спортсменски отбор”. Борис Георгиев от отбора победител BMB получи наградата „Най-добър вратар”. За „Най-атрактивен състезател” на Шампионата в Габрово беше избран Николай Мънчев от тима Мънчев и Заза и президент на ФК Янтра 2000.

Трите индивидуални награди традиционно отличават и насърчват спортсменските умения и толерантност и изцяло кореспондират с олимпийските принципи, залегнали в основата на Каменица ФЕНкупа още от самото й създаване. Тази година партньор на Каменица ФЕНкупа 2010 е Българският олимпийски комитет, като по този начин Шампионатът официално стана част от олимпийската идея и ценности.

Всички участници в полуфиналния зонален кръг в Габрово играха в екипи на световната марка adidas. Брандът, който е официален партньор на FIFA и UEFA, е част и от Каменица ФЕНкупа 2010.

Промяна в регламента на Шампионата тази година изпраща за участие във Финала на Каменица ФЕНкупа 2010 не само класираният на първо място отбор, но и неговият подгласник. Така във Финалния етап на Шампионата Габрово ще бъде представен и от двата отбора – „BMB” и „Бафана-Бафана”.

Гранд финалът на Каменица ФЕНкупа 2010 ще се проведе в значително разширен формат, сходен със схемата на финалите на Световното първенство по футбол. Заключителните мачове ще се играят в три поредни дни в Стара Загора през

м. септември и в изцяло професионални условия – на безупречен терен, във вечерните часове, на пълно осветление, каквато е традицията на големите футболни първенства.

24-те отбора, които ще участват във Финалните мачове, ще се борят за титлата Национален шампион на Каменица ФЕНкупа 2010 в пълна екипировка на adidas: футболни обувки, кори, чорапи и професионални екипи от най високия клас на марката – същите модели, с които играят техните любими отбори в големите европейски клубове.

Комбинацията от професионалните екипи на adidas с изцяло новата организация на Финала е гаранция за върховно футболно изживяване за отборите, достигнали до последната фаза.

Информация и снимки от полуфиналния кръг на Каменица ФЕНКупа 2010 е публикувана на kamenitzafanclub.com. Сайтът предлага и много новини, свързани с футбола.

Следващият полуфинален зонален кръг от Каменица ФЕНкупа 2010 ще се проведе на 24 и 25 юли в Шумен.