„Отбор на надеждата”, който ще представя България на световното първенство за бездомни хора в Мексико Сити през октомври, се обвърза с два нови спонсора. Компанията „Спортс Мениджмънт България”, която създаде тима преди близо 11 месеца, подписа днес договори с "Дънди Прешъс Металс Инк." и „Бестимекс”

"Дънди Прешъс Металс Инк.", която ще позиционира логото си на гащетата на „Отбор на надеждата”, е канадска международна минна компания, чиято дейност обхваща придобиване, проучване, разработка и експлоатация на находища на ценни метали. В България „Дънди Прешъс Металс” осъществява дейността си чрез дъщерните си акционерни дружества "Челопеч Майнинг", което разработва медно-златното находище "Челопеч" и "Болкан Минерал енд Майнинг", което търси и проучва златоносни руди.

Същевременно „Бестимекс” ще постави логото си на ръкавите на фланелките на „Отбор на надеждата”. Компанията, с чиито продукти бе изградено първото игрище за стрийт футбол в България, е дългогодишен лидер в търговията с различни иновационни продукти: поликарбонатни и други плоскости от пластмаса, бои за прахово боядисване, полиестерни смоли и много други.

Отбор на надеждата се обвърза с два нови спонсора

Генерален спонсор на „Отбор на надеждата” е мобилният оператор GLOBUL, а бензиностанции ЕКО са основен спонсор.

В неделя „Отбор на надеждата” взе участие в третото издание на инициативата „Играй с националите”, което се проведе на спортен комплекс „Славейков” в Бургас, в партньорство с местната община. В рамките на мини турнира българският представител на Мондиала за бездомни хора се срещна с три отбора от морския град, като най-сериозният му съперник бе тимът „Св. Никола”, съставен от служители на МВР. Играчите на бургаския отбор станаха първият състав, който печели официален мач срещу „Отбор на надеждата” в редовното време.