„Отбор на надеждата” се изкачи до дванадесето място в годишната ранглистата на фондация Homeless World Cup броени месеци преди световното първенство по футбол за хора в неравностойно положение в Глазгоу. Българският тим се придвижва с 4 позиции напред в престижната класация спрямо 2015 година благодарение на отличното си представяне на последния Мондиал в Амстердам, където завърши девети от 47 състава. Дванадесетата позиция изпраща „Отбор на надеждата” във втора урна на жребия за шампионата в Глазгоу, който ще се проведе от 10 до 17 юли тази година. Това автоматично изключва Коста Рика, Русия, Намибия, Индонезия, Украйна, Шотландия и Южна Африка като възможни съперници на българския тим в първата групова фаза.

Лидер в ранглистата на фондация Homeless World Cup е Бразилия, следвана от Мексико, Португалия, Полша, Холандия, Ирландия, Босна и Херцеговина и Румъния. „Отбор на надеждата” успя да надиграе два от съставите в първата осмица на класацията в рамките на шампионата в Амстердам миналата година. В последните си два мача от турнира българите победиха със 7:5 Босна и Херцеговина и с 6:4 - Ирландия.

„Отбор на надеждата” е сред отборите с най-голямо развитие в ранглистата на фондация Homeless World Cup, имайки предвид, че записа първото си участие на световно първенство за хора в неравностойно положение едва през 2012 година в Мексико Сити, където завърши четиринадесети. Последваха 17-о място в Познан, Полша през 2013 г., 12-о в Сантяго, Чили през 2014 г. и 9-о в Амстердтам през миналата година.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS