Националният „Отбор на надеждата” се изправи срещу юноши в старша възраст на първодивизионните Берое и Верея в рамките на приятелски мини турнир по стрийт футбол, който се проведе пред сградата на община Стара Загора. 

Събитието, което е част от тазгодишното турне „Играй с националите” на тима, съставен от младежи в неравностойно положение, беше открито от заместник-кмета на града Красимира Чахова. Основен организатор на състезанието беше Иван Иванов, наставник на „Отбор на надеждата” в Стара Загора. 

Благодарение на факта, че се проведоха в идеалния център на града, двубоите провокираха голям зрителски интерес. Състезателите на Берое бяха водени лично от треньора си Иван Гаджев, докато тези на Верея получиха шанс да се включат в необикновения турнир с позволението на директора на детско-юношеската школа на клуба Господин Мирчев. 

Всеки от двата старозагорски отбора изигра по два мача срещу националите от „Отбор на надеждата”, а накрая проведоха двубой и помежду си. Със състезанието „Играй с националите” в Стара Загора „Отбор на надеждата” приключи подготовката си за световното първенство по футбол за бездомни хора, което започва във вторник в норвежката столица Осло. 

Същевременно в петък всеки от осемте играчи, които ще представят България на специфичния Мондиал, получи подаръци от корпоративните партньори на „Отбор на надеждата”. 

Генералният спонсор на тима „Теленор” за поредна година подари на всеки от националите по един смартфон. Подаръците бяха връчени лично от Ирина Василевска, главен директор Корпоративна политика и правни отношения в телекомуникационната компания. По-късно същия ден играчите на „Отбор на надеждата” традиционно получиха и по един луксозен сак от основния спонсор на тима – бензиностанции ЕКО.

Националите заминават за световното първенство в понеделник рано сутринта и в първата групова фаза на Мондиала ще срещнат съставите на Индонезия, Гренада, Зимбабве, Словения и Израел.