Екипът на „Отбор на надеждата” беше удостоен днес с почетния знак – медал „За хората с добри сърца” на Фондация „Помогни на нуждаещите се”. Престижното отличие беше връчено на създателя и мениджър на тима Виктор Кирков от д-р Георги Найденов, изпълнителен директор на фондацията и организатор на събитието.

Наградата беше присъдена на още трима души – Десислав Наков, който спаси живота на много бедстващи хора от наводненията в Мизия, журналистът Розита Попова и Любомир Пеевски – писател, драматург, журналист. Със специален диплом беше отличен и журналистът от вестник „Стандарт” Иван Филчев за съпричастност, професионализъм и обществена активност при реализацията на проекта „Светът без грим”.

Медалите се връчват от 2002 година, а тазгодишната церемония се състоя в сградата на Съюза на българските журналисти в София.

„Чувствам известно неудобство да приема тази награда в присъствието на истински герой като Десислав Наков, който е спасил човешки живот. Винаги съм казвал, че екипът на „Отбор на надеждата” няма за цел да помага директно на никого, а само създава предпоставки хората в затруднено положение да си помогнат сами. В нашия случай именно играчите в отбора са големите герои, тъй като те съумяват да изградят живота си от нищото”, коментира Виктор Кирков пред присъстващите в залата, след като получи отличието.

В края на церемонията по награждаването Кирков подари на организатора д-р Георги Найденов фланелка на „Отбор на надеждата”.