Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков приветства завърналия се късно снощи „Отбор на надеждата”, който представи страната ни на Световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити.

„Вие се класирахте на 14-то място сред представители на 43 държави, което не е никак малко, похвали отбора министър Нейков. „Пожелавам бъдещи успехи на проекта, а на момчетата да бъдат за пример на младите таланти, поели по техните стъпки.”

Капитанът на отбора Славчо Здравков, старши треньорът Методи Здравков, мениджърът Виктор Кирков и футболистите Асен Станков и Александър Пантов подариха на министъра за спомен топка с автографите на целия отбор, с което изразиха благодарността си за оказаното съдействие и подкрепа.

Проектът «Отбор на надеждата» е получил безсрочен договор от фондацията организатор на идеята Homeless Word Cup за партньорство на територията на цялата страна. Намерението на мениджъра Кирков е догодина отборът да открие свои центрове в по-големите градове на страната за селекция на нови бенефициенти по проекта. Методи Здравков ще поеме обучението на треньорските кадри от тези градове.

Следващото световно първенство за бездомни хора ще се проведе 17 август догодина в Познан (Полша), а «Отборът на надеждата» ще бъде с новите попълнения, включително и с дамски състав от 10 избрани момичета, които се събират за тренировки веднъж седмично.

Славчо Здравков, Асен Станков и Александър Пантов благодариха на Кирков за възможността, която им е предоставил с проекта, за това, че ги е убедил да участват в отбора и за неповторимите емоции, преживени на първенството в Мексико Сити. Те съжаляват, че вече няма да бъдат част от «Отбора на надеждата», но обещаха да помагат всячески на своите заместници.