"Отбор на надеждата" отпразнува днес своя 10-годишен юбилей с откриването на ново игрище за стрийт футбол във Възпитателно училище – интернат (ВУИ) в гр. Ракитово. 

Изграждането на съоръжението е реализирано от "Спортс Мениджмънт България" с финансовата подкрепа на Френския институт. Символично лентата беше срязана от френското аташе Никола Маубек. 

Във ВУИ живеят и учат 63 непълнолетни момчета с криминални прояви. 

"Точно преди 10 години, на 11 август 2011, фирмата ми Спортс Мениджмънт България получи официално писмо, с което шотландската фондация Homeless World Cup я припозна за свой партньор на територията на България", коментира Виктор Кирков – създател на социалния проект "Отбор на надеждата". 

От тогава не сме прекъсвали дейност и бенефициенти на инициативата са били около 1000 младежи от институции, от ромски махали, от бежански лагери и такива, които са в рехабилитация от наркотични зависимости. Момчетата в Ракитово са сред най-нуждаещите се от подкрепа, а спортът много помага при изграждането на личностните им качества. Затова с Френския институт решихме да им направим игрище и да им купим нови баскетболни кошове. Преди няколко години, с финансовата подкрепа на държавното дружество "Терем", им изградихме и фитнес. 

Кирков допълни, че се очаква до края на годината игрището в Ракитово да бъде покрито с качествена изкуствена трева.

На 17 август "Отбор на надеждата" започва подготовка за европейско първенство, което ще се проведе в Утрехт (Нидерландия) от 13 до 19 септември. Сред избраниците на националния селекционер Борислав Фердинандов в разширения състав на представителния "Отбор на надеждата" попаднаха 14 души, сред които и ученик на ВУИ в Ракитово. България ще бъде представена на шампионата в Нидерландия от 8 от тях.