„Отбор на надеждата” откри тържествената програма по случай празника на град Брацигово със селекционен турнир, проведен на 10 май. Състезанието се състоя на стадиона в съседното село Бяга по покана на кмета на местната община Васил Гюлеметов.

В състезанието се включиха отбори от младежи, настанени в социални институции в градовете София, Стара Загора и Брацигово, както и от село Доганово. Турнирът беше част от селекцията на националния отбор, който ще представя страната ни на световното първенство по футбол за бездомни хора в Чили от 19 до 26 октомври тази година.

Рефер на състезанието в село Бяга беше тазгодишният национален треньор Младен Христов, който остана доволен от качествата демонстрирани от играчите. За съжаление на участниците събитието приключи с проливен дъжд, който не позволи да се изиграят последните два мача, заложени по програма. След края на турнира всеки от участниците получи за спомен медал, предоставен от заместник-кмета на община Брацигово Тодор Кръстев.

"Отбор на надеждата" откри празника на град Брацигово

След края на селекционния турнир започна футболно състезание по мини футбол с участието на три корпоративни тима на „УниКредит Булбанк” и пет състава от населени места в община Брацигово. Организаторите на събитието изненадаха приятно младежите от „Отбор на надеждата", подарявайки им две торти, връчени лично от Андрея Казини, заместник-председател на Управителния съвет на банката и главен оперативен директор.