Четиринадесет младежи израснали в институции или в незаконни постройки попаднаха в разширения състав на националния "Отбор на надеждата", който ще вземе участие на европейско първенство по стрийт футбол в Утрехт, Нидерландия от 13 до 19 септември тази година. 

Заради пандемичната ситуация в световен мащаб шотландската фондация Homeless World Cup за втора поредна година отмени провеждането на световното първенство по футбол за бездомни хора. 

Това провокира нидерландската организация Stichting Life Goals да организира европейско първенство с участието на 10 местни и 10 чуждестранни отбора от целия континент. 

Националният селекционер на "Отбор на надеждата" Борислав Фердинандов направи своя избор след провеждането на 5 селекционни турнира на Национална футболна база Бояна през месеците май и юни. В състезанията взеха участие приблизително 70 младежи от градовете София, Пловдив, Сливен, Пазарджик, Ракитово, Петрич, Самоков и Драгоман. 

Фердинандов включи в разширения състав на "Отбор на надеждата" петима бивши национали от световни първенства за бездомни хора, петима играчи взели участие в миналогодишния международен турнир по стрийт футбол, организиран от компанията "Спортс Мениджмънт България" в гр. Перущица, както и 4 момчета, които са част от тима за първи път. Четирима от селектираните са били или продължават да бъдат институционализирани. 

"Отбор на надеждата" е проект за социално включване на хора в неравностойно положение, който постига 100 процента успеваемост при работата с националните си състезатели от 2011 до днес.