Футболен клуб Русе съвместно с общината в крайдунавския град за девета година организира турнир по плажен футбол за деца. 

Той бе под надслов "Децата на Русе", като в него взеха участие отбори от осем училища. Те бяха разделени в две групи по четири и играха по системата всеки срещу всеки. Така в предварителната фаза се проведоха общо 12 двубоя. Първите отбори в групите се класираха за финала, а подгласниците им - за мача за третото място.

Втори в групите си се класираха "Дойче шуле" и Средно училище за европейски езици. Момчетата от СУПНЕ бяха по–борбения отбор и победиха 3:0, като заеха призовото трето място. Отборът на СУЕЕ пък си тръгна с две купи - една за четвъртото си място и тази за "феър плей".

За финала без загубена среща се класираха МГ "Баба Тонка" и ОУ "Отец Паисий". "Математиците" поведоха с два бързи гола. "Паисиевци" се бориха до края, но не успяха да стигна до попадение и в крайна сметка останаха втори, а шампиони - МГ „Баба Тонка“.

Купи имаше за всички участници. Децата бяха наградени от Лъчезар Иванов – представител на Община Русе и състезателите на ФК Русе и национални състезатели на България по плажен футбол Живко Парашкевов и Мартин Недков. Организаторите подсигуриха и кетъринг за събитието.