Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Стефан Орманджиев се съгласи с отправените критики към родните съдии, но въпреки това защити реферите, които бяха назначени за първия кръг от пролетния дял от първенството.

„Арбитрите са млади и трябва да се очакват подобни неща”, заяви той, но призна, че Ангел Ангелов е допуснал груби грешки на мача между ЦСКА и Черно море и добави: "Това не е приятно, защото той е сочен за един от най-перспективните млади съдии и се очаква в бъдеще да свири по международни мачове.”

Стефан Орманджиев каза още, че от 3 месеца е далеч от ЦСКА, но съветва да не се правят прибързани изводи от един мач и да се остави новото ръководство спокойно да си върши работата.

Колкото до младежкия национален отбор по футбол, който се събра днес и отпътува за Благоевград, където в сряда от 14.30 ще изиграе приятелска среща срещу Израел Орманджиев добави, че като първи вариант за домакинските квалифинационни мачове е заявен ст. „Българска армия”, а като втори – ст. „Васил Левски”.

Вицепрезидентът на БФС каза, че са направени са изводи от мача с Белгия, но основната вина все пак носи съдията.