Шефът на Асоциацията на българските съдии Стефан Орамнджиев заяви днес, че който и да бе спечелил наградата за най-добър съдия на 2009 година е щяло да има напрежение от даден клуб. „Тази година така се случи. Който и да беше спечелил наградата щеше да се нагнети напрежение и щеше да има недоволни от някой отбор. Това е номинация на Съдийската комисия и трябва да се съобразим с нея”, каза Орманджиев. „Спонсорите се чудеха дали ще има интерес. За съжаление поради лош повод. Имаше недобро съдийство вчера. Церемонията си беше насрочена и трябваше да се проведе. Един мач е свирен от един съдия има много, които полагат труд и трябва да се уважат. Има много специалисти, които обсъждат нещата в тази посока. Виждате загрижеността на БФС. Изпълкомът се събира днес. Трябва да признаем, че футбола е емоционална игра и може да има грешки. Естествено всеки защитава своите интереси. Проявявам разбиране и към феновете на ЦСКА, и на Левски и на останалите”, каза още Орманджиев.

Бившият рефер коментира и причините за допуснатите грешки. „Грешките някога са продиктувани от незнание, друг път от събития, които се случват на мача. Футболът е динамична игра. В даден момент една съдийска грешка може да предизвика много негативизъм.

Гледах на запис Черно море – Левски. Наистина има грешка на съдията и реакциите са нормални. Това обаче не са нещата, които глобално променят нещата в съдийството. Това е далеч по-сложен въпрос”, каза още Орманджиев.