Благотворителен футболен мач в подкрепа на тежко болна майка организират в град Нови пазар, Шуменска област. Днес от 14:00 часа на градския стадион ще се срещнат местният Ботев и Герой Зайчино ореше.

Ще има кутии за събиране на пари, необходими за спасяване живота на Стела Пламенова Йорданова. Тя е на 34 години, има 10-годишна дъщеричка.

Стела е диагностицирана с рак на маточната шийка в напреднал стадий и на 11 февруари е оперирана. Следва и лъчетерапии, но положението й се влошава, а чака два месеца за първата химиотерапия, засегнати са нерви. Препоръчана е втора операция, но с много малки шансове за оцеляване. Стела търси второ мнение в Турция и в момента е в Ulus Hospital (Истанбул). Лекарите там дават надежда да бъде спасена след серия процедури, за които на този етап са необходими 30 000 евро.

Хората в Нови пазар и околността вече събраха част от средствата, въпреки че районът далеч не е проспериращите у нас. Деца дадоха свои играчки за благотворителния базар, малките от 5б клас на училище „Хан Исперих“ събраха 50 лева. Нужни са обаче още средства.

 

Банкова сметка за дарения

IBAN: BG80RZBB91551005274428
BIC: RZBBBGSF

Стела Пламенова Йорданова