На старозагорския спортен комплекс „Колодрума” стартира футболният турнир „Аматьори срещат професионалисти”, организиран и спонсориран от най-продаваната марка бира в България за миналата година - Ариана. Инициативата гостува в 10 български града, а провеждането на турнира в Стара Загора е и по-специално, защото тук се произвежда Ариана.

72 отбора и повече от 700 участници - това са само част от сухите цифри около състезанието. Стремежът към първото място на аматьорите от града на липите е голям, тъй като, ако спечелят, те ще играят на националните финали. Победителят в тези финали ще има честта и удоволствието да играе срещу футболния шампион на България. Правилата за са прости и ясни, като задължително е условието съответния участник да не практикува професионално футбол към настоящия момент. Въпреки че в мачовете играят аматьори, организаторите са се погрижили всичко в турнира да е на професионално ниво, двубоите се свирят от професионални рефери.

Някои от названията на тимовете са наистина много атрактивни, като например соц-името „Работническо дело", испанското „Барселона", историческото „Атила", шеговитото „Пълна лудница" и още много други.

Наталия Бицова - Пи Ар на турнира допълни нещо много важно, а именно, че в „Аматьори срещат професионалисти" в никакъв случай не е задължително участниците да са само мъже, напротив регламента позволява и на представителките на нежния пол да опитат късмета си в надпреварата.

Това, което участници, зрители и гости на „Аматьори срещат професионалисти", видяха и усетиха, е че турнирът далеч не е предназначен само и единствено за футболистите - организаторите се бяха погрижили сериозно и за обстановката извън игрището. За гостите бяха построени така-наречените „ентъртеймънт корнери"(на бълг. места за забавления), които включваха различни игри с топка. И всичко това разбира се бе гарнирано с големи количества от най-продаваната бира за 2009-та година - Ариана.

Организаторите обявиха, че за 1-во, 2-ро и 3-то-място са предвидени много, и интересни предметни награди. Освен това ще има награди за голмайстор на турнира, най-полезния играч, и приз за феърплей.

Утре в 17:00 часа започва финалният мач от „Аматьори срещат професионалисти" в Стара Загора. На срещата ще присъства и генералният мениджър на на Загорка АД Рюд ван ден Ейнден.