Победителите в двете областни футболни групи на София област - Изток и Запад, ОФК Елин Пелин и ФК Драгоман, ще се срещнат във финала за определяне на Областния първенец на областта за сезон 2018/19. 

Финалната битка е на 1 юни (събота) от 17:00 часа на стадиона на Национална спортна академия в София. При равенство в редовното време, ще се пристъпи директно към дузпи. 

Победителят ще придобие и право да участва на баражите за влизане в Югозападната Трета лига. 

ОФК Елин Пелин, който изпадна в края на миналия сезон от Трета лига, завърши първи в групата си с 18 победи и 2 равенства като най-сериозният им конкурент Бенковски Костенец остана втори.

От своя страна Драгоман достигна до финала в последния кръг. "Граничарите" спечелиха 15 мача, направиха само 1 равен, но и записаха две загуби, като успяха да изпреварят Костинброд, който остана втори. 

Мачът предизвиква голям интерес, като се очаква фенове и на двата отбора да подкрепят отборите.

Останалите зони, които могат да включат представители за квалификациите в Югозападната Трета лига са Пазарджик, където Чико Бунара Бяга е първи, Кюстендил, от Благоевград - Перун Кресна, както и София-град. В столичната зона на финал са тимовете на Спартак Подгумер и Гранит Владая. Перник няма да има представител.