Шампионът на България по плажен футбол Одесос получи официална покана да представлява България в Шампионската лига по плажен футбол. Европейската федерация ще организира това мероприятие за четвърта поредна година, като събитието ще се проведе от 23-и до 29 май в Катания, Италия.

Форумът събира на едно място най-добрите играчи на Стария континент, както и голяма част легионери от Бразилия и други държави със силен плажен футбол.

Сред съперниците на Одесос ще бъдат шампионите на големите първенства в Европа, като до 18 април всички отбори, поканени за този форум, трябва да потвърдят участие.

Предстоят уточняване на всички детайли по подготовката на отбора и пътуването за турнира. Одесос трябва да пристигне в Катания на 21 май, а ден по-късно варненци ще направят и първа тренировка на италианска земя.

На европейската сцена Одесос ще се изявява за втори път, след като в миналогодишното издание на Шампионската лига записа исторически първи успех за България, надигравайки с 6:5 испанския шампион Бала Азур. Илиян Димов донесе успеха на своите след ефектна задна ножица буквално в последните секунди на срещата.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS