Изпълкомът на Българския футболен съюз очаквано одобри Мъри Стоилов за национален селекционер. Негов помощник ще бъде Краси Безински. 11 от 15 члена гласуваха „За” Мъри, като останалите 4 просто не бяха в залата.

Заседанието мина без присъствието на Йордан Лечков, Краси Гергов, Михаил Касабов и Камен Костадинов.

Самият Лечков бе избран за първи вицепрезидент, а вицепрезиденти на Боби Михайлов ще са още Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев.

Съвсем очаквано Наско Сираков бе определен за отговорник на мъжкия и младежкия национален отбор. Емил Костадинов поема детско-юношеския футбол и юношеските национални гарнитури.

Другите отговорности са както следва: Гриша Ганчев и Марин Митев ще контактуват с бизнес средите, Краси Гергов ще се занимава в рекламата, Камен Костадинов със законодателните органи, Николай Гигов ще осъществява връзката с държавните органи, Камен Михов и Андрей Икономов са в правната сфера, а кметът на Несебър Николай Димитров ще контактува с местната власт.

В точка „Разни” от дневния ред, Изпълкомът обсъди искането на ПФЛ да администрира първенството. Бе взето решение за възлагане подготовката на становище от страна на лигата как може да участва в администрирането на първенството. Това становище ще бъде разгледано на следващото заседание на Изпълкома на 18 февруари, когато ще станат ясни и членовете на отделните комисии.

„Националният отбор ще се различава от това, което видяхме в последните мачове. Колкото до младежите, попаднахме в тежка и изравнена група”, коментира Наско Сираков.

Президентът на футболната ни централа Борислав Михайлов каза, че Конгресът на БФС е бил в петък и няма да има друг скоро. Той призна, че Изпълнителният комитет още не е регистриран в Софийски градски съд, но причината е твърде краткото време от избирането му до сега.