На 7 юли – датата, на която по стар стил се е отбелязвал Еньовден в Обзор официално бе даден старт на новите придобивки на града. Кметовете на община Несебър и на гр. Обзор Николай Димитров и Христо Янев, официално прерязаха лентите на новите обекти в Обзор и бе отслужен тържествен водосвет за здраве и благополучие от свещеноиконом Йордан от храм „Св. Йоан Предтеча“.

Новооткрити бяха игрище за мини футбол и тенис корт, разположени в северната част на съществуващия градски стадион, и реновираната улица „Кирил и Методий“.

Мини футболното игрище е с размери 22х42 метра. Има писта за бягане и дълъг скок, осветление, трибуни с 26 места и висока 6-метрова ограда. Изграждането му е финансирано с европейски средства по Оперативна програма за развитието на сектор „Рибарство“.

Непосредствено до игрището е изграден новият тенис корт, който е с размер 36х18м. Игралната му площ е 24х11 м, с изкуствена настилка, осветление и висока ограда. От тенис корт съоръжението ще може да се трансформира във волейболно и баскетболно игрище. Кортът е изграден изцяло със средства от бюджета на община Несебър и е част от обекта „Модернизация и доизграждане на съществуващ спортен комплекс“.