В неделя в НСА се играха финалите на 11-ия турнир на детските градини в  София, който се организира от ДЮФК Национал.

Това е едно от най-масовите детски спортни състезания, които се  организират в България. В надпреварата се включиха няколко хиляди  момчета и момичета от десетки детски столични детски градини. Децата от  3-та и 4-та група (6 и 7-годишни) играха мачове с елиминации и  класиране, а тези от 2-ра група (5-годишни) само двубои с демонстративен  характер.

Детски градини

източник: national-bg.com

Повече от 10 000 зрители станаха свидетели на оспорваните, забавни и  усмихнати детски мачове, които се играха в шест уикенда през април и май  в многофункционалната зала на НСА „Васил Левски”. Турнирът се организира  с подкрепата на "Теди", "Бор-Чвор", "Салатини Джуниър" "Капела плей" и  "Бачково”.

Победител при най-големите стана отборът на 14 ОДЗ, с треньор Любомир  Личков, който победи 53 ОДЗ, с треньор Захари Иванов, с 3:2.  Финалистите бяха наградени от Благомир Муртин, директор на школата на  ДЮФК Национал. В турнира за трета група победител стана отборът на 8  ОДЗ, воден от Владимир Лилов, който се наложи над 26 ОДЗ - треньор Тошко  Узунов с 3:1. Купата бе връчена от Петър Чавдаров, треньор на Национал  (2009).

Детски градини

източник: national-bg.com

От създаванетро си през 2003 г., ДЮФК Национал работи за развитието на  физическите качества, усъвършенстването на техническите умения,  формиране на целесъобразен двигателен режим и спортуване чрез забавление  у подрастващите. Тренировъчният процес и участието в различни първенства  и турнири са подчинени на идеята за индивидуално развитие на всяко едно  дете в клуба, защото личността, играта и настроението са по-важни от  резултата и класирането. Водещата цел в концепцията на клуба са  тренировките, работата и стремежът за максималното реализиране на  потенциала на всяко дете.

Отборите на Национал са сред водещите в градските първенства на БФС по  футбол 5, футбол 7 и футбол 9 за деца от 7 до 12-годишна възраст. Тази  есен клубът ще дебютира в градското първенство по футбол 11 за набор  2003. Много от възпитаниците на клуба са основни играчи в своите  възрастови групи на школите на професионалните футболни клубове в  столицата.