Окръжна прокуратура – Благоевград и предала на съд брата на Димитър Бербатов – Асен (на 37 години) и Анн Папучарова (на 29 години). Двамата са обвинени за извършено от тях престъпление – държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

Ето съобщението на Окръжна прокуратура – Благоевград:

Обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност и за тяхното разпространение.

Обвиняемият А.Б. живеел с приятелката си А.П. в столичния квартал „Бояна“. Мъжът е осъждан, употребявал и разпространявал наркотични вещества, за което тя знаела и участвала в дейността по пласирането на дрогата.

На 06.03.2020 г. в Областната дирекция на МВР в гр. Благоевград постъпил оперативен сигнал за предстояща продажба на наркотици от А.Б. на конкретно лице. Незабавно бил сформиран екип от полицейски служители и предприети необходимите мерки.

Около 12 ч. същия ден обвиняемият А.Б. пристигнал с лек автомобил м. „Хонда Сивик“ на паркинга пред магазин „Метро“ в гр. Благоевград. Заедно с него в колата пътувал малолетният му син. Мъжът пазарувал и се върнал в автомобила. След предварителна уговорка по телефон до него спряло МПС м. „БМВ“. През отворения прозорец на шофьорската врата А.Б. подал на водача му 2 топчета, специфично свити в прозрачно фолио. Другият ги взел, като платил на обвиняемия 200 лева. След това А.Б. отпътувал за гр. София.

Тази среща била видяна от полицейските служители, заснета от охранителните камери от видеонаблюдението на магазина и от експлоатираното специално разузнавателно средство. Разследващите последвали лекия автомобил м. „БМВ“, спрели го за проверка и му извършили претърсване и изземване.

Впоследствие, в хода на разследването по образуваното досъдебно производство по случая, е било установено, че продаденото от А.Б. наркотично вещество е кокаин, с общо тегло 1,50 грама.

Вечерта обвиняемите А.Б. и А.П. тръгнали от гр. София за гр. Благоевград. Пътували с лек автомобил м. „Ауди Кю 5“, управляван от жената. В дамската си раничка А.П. носела марихуана. В якето на обвиняемия, което той сложил в багажника, имало кокаин, екстази, както и значителна парична сума.

Полицейските служители издирвали обвиняемия А.Б. и заложили патрули на различни места в гр. Благоевград. Около 19,30 ч. лекият автомобил, с който той пътувал, бил засечен на входа на града и спрян за проверка. При извършено претърсване и изземване в колата били открити наркотици – коноп (марихуана), кокаин и екстази. Относно намерените в якето на обвиняемия пари, А.П. заявила, че са на баща й. Същите са били предадени като веществено доказателство с протокол.

В обитавания от обвиняемите апартамент в столицата са били открити две полиетиленови сгъвки коноп (марихуана) и електронна везна, по която са били установени следи от кокаин.

А.Б. и А.П. са били привлечени към наказателна отговорност за извършените от тях престъпни деяния, които се отличават с висока степен на обществена опасност. Касае се държане на вещества, опасни за здравето на хората, а разпространението им е предпоставка младите хора да започнат употреба на наркотиците. Предстои делото да продължи в съда.