Новият официален фенклуб на Милан в България стартира своята кампания за набиране на членове за сезон 2017/2018. Въпреки трудностите на „росонерите“ в последните години, феновете на отбора в България не спират да го подкрепят и успяха да се обединят в трудния момент.

Фен Клуб Милан България (Milanisti Bulgaria) официално е част от AIMC (Associazione Italiana Milan Clubs) и има регистрация в българския съд.

Кампанията ще продължи до 8 декември, като само за първата седмица вече има регистрирани и платили 150 човека.  Членският внос е само 30 лева за пълнолетни и 20 лева за лица под 18 години. Всеки, който иска да се регистрира трябва да пусне заявка на сайта на фенклуба  - milan-bulgaria.net и след това да плати членския внос по банковата сметка на клуба.

Новият официален фенклуб на Милан у нас

източник: milan-bulgaria.net

Всеки нов член получава членска карта с данните на притежателя, тениска с логото на фенклуба, стикери и предимство при закупуване на билет при организирани посещения. След края на кампанията 10 човека изтеглени с жребий ще получат картичка с автограф от легендата Франко Барези. Първите 100 регистрирани члена във фенклуба получават раници (мешки) предоставени от AIMC.

Това е и единственият фенклуб на Милан в България, който започна да набира популярност още преди година с организация на сбирки във всички големи градове за гледане на мачовете на любимия отбор. След това Milanisti Bulgaria организираха посещение на мач в Румъния за третия предварителен кръг на Лига Европа, където пътуваха над 100 човека от България да подкрепят „росонерите“.  Активностите на фенклуба не спират до тук. В почти всички големи градове се организират сбирки на фенове за гледане на мачовете. В София, Русе и Варна миланистите участват в различни турнири по мини футбол и други инициативи.