Новият член на Югозападната Трета лига Перун от град Кресна вече има треньор, който ще води футболистите през новото първенство. Това е Атанас Николов, роден в Кресна, но кариерата му изцяло е свързана с Пирин (Благоевград) и Доростол (Силистра).

Стартът на лятната подготовка ще бъде на 24 юни на градския стадион в Кресна. Засега всички футболисти, които са с принос за влизането на отбора в трета лига, ще облекат тренировъчния екип. Ще има и 4-5 момчета, преминали през ДЮШ на Пирин Благоевград.

Селекцията на Перун ще бъде предимно с футболисти от областта. За привличане на гръмки имена не може да се говори, защото клубът е с ограничен бюджет и ще наблегне повече на местните таланти. Предстои и сериозен разговор с досегашните футболисти, които са работещи. Ще останат само тези, които ще могат да се явяват редовно на тренировките под ръководството на новия си наставник Атанас Николов, който досега работеше в школата на "орлетата". 

Общо в шест контролни срещи ще изпробва наличните си футболисти старши треньорът на Перун. Засега е ясна само една - тази срещу друг новак в тази дивизия - ФК Кюстендил, която ще се играе на 6 юли. Все още няма яснота за мястото и часа за провеждането на тази контрола. Останалите контролни мачове ще се уреждат в движение./БТА