Нов скандал избухна в българската Трета футболна лига, след като играчи на Борислав (Първомай) излязоха с декларация до медиите, че са били принуждавани да завършват мачове по определен начин, съобщи БТА.

Това е втори пореден скандал в рамките на една година в Югоизточната Трета лига, след като през месец май 2017-а година фенове на Асеновец (Асеновград) написаха, че отборът им е останал в групата с няколко спечелени по нечестен начин мачове.

Борислав (Първомай) е на 3-о място след есенния дял на първенството в Югоизточната трета дивизия с 34 точки, на 1 пред Карнобат и изостава с 8 от 2-ия Загорец (Нова Загора). Този път обаче има не само сигнали, но и декларация от играчи, които са били принуждавани.

Ето и декларацията на играчите:

ДО ВСИЧКИ ФЕНОВЕ НА ФК "БОРИСЛАВ" ПЪРВОМАЙ

Уважаеми дами и господа,
Приятели на футбола,

Въпреки, че бяхме основните футболисти през изминалия полусезон, в който извоювахме рекордното за "Борислав" трето място и въпреки привързаността ни към този клуб, ние напуснахме. Конкретната причина за това наше решение е новото ръководство на отбора. За нас указания като - "Дузпата трябва да бъде пропусната" и "Резултатът трябва да остане 1:1" са невъзприемливи и недопустими. В нашите съзнания лицата, които веднъж са издали и състезателите, които дори веднъж са изпълнили подобни нареждания си остават завинаги компрометирани.

Благодарни сме на членовете на Управителния съвет, които безпрекословно ни подкрепиха и напуснаха заедно с нас.
Държим цялата общественост в гр. Първомай да разбере, че рекордното ни класиране се дължи на изключителните ръководни качества на Спас Колев и Димитър Кенлешев. Това са хората,които съумяха от нулата да изградят достатъчно боеспособен отбор. Те успяха да изкарат най-доброто от нас, футболистите, които играхме под тяхното ръководство. Така, че претенциите на разни клоуни, които се бият в гърдите, че имат някаква заслуга са крайно неоснователни.

Сърдечно Ви благодарим и на вас, хората, които ни подкрепяхте и бяхте част от победите и забележителния ни колектив.

Бъдете здрави!

А. Здравчев, Ап. Павлов, Д. Митрев, Дж. Узунов, В. Ангелов, Ш. Османов, И. Янков,
М. Здравчев, Р. Влашев, М. Иванов"

От няколко месеца тимът от Първомай има ново ръководство, но сега при стеклите се обстоятелства клубът може да понесе сериозни наказания, в това число и изваждане от групата. /БТА