В нов празник за децата се превърна вторият турнир по футбол на малки врати, организиран от ПСФК Черноморец Бургас под мотото „Ние сме акули”. На 4 игрища на стадион „Лазур” в надпревара се впуснаха 12 отбора от бургаски училища, съставени от момчета, родени през 1999 г. В началото на октомври се проведе турнирът за деца от набор-98, в който участваха 10 отбора.

В петък бяха изиграни срещите от 4-те предварителни групи с по 3 отбора в състава им. В оспорвана борба станаха известни първенците, които в събота ще продължат спора на полуфиналите. В група „А” начело завършиха малките таланти от училище „Княз Борис І”, в група „В” – „Димчо Дебелянов”, в група „С” – „Йордан Йовков” и в група „D” – „П.К.Яворов”.

В събота от 12 ч е първият полуфинал между отборите на училищата „П.К.Яворов” и „Княз Борис І”, а от 12,30 ч е вторият полуфинал между „Йордан Йовков” и „Димчо Дебелянов”. Загубилите се срещат в мач за 3-то място с начало в 13,15 ч, а победителите излизат в големия финал от 13,45 ч. Церемонията по награждаването започва от 14,30 ч.

Всеки участник в турнира ще получи лично от Красимир Балъков и Фреди Бобич дипломи със снимките и автографите на мениджъра и изпълнителния директор на Черноморец Бургас. Отборът-победител ще вдигне голяма представителна купа. Отново ще има и индивидуални призове за голмайстор, най-полезен играч, най-добър вратар и любимец на публиката.