След отличното и авторитетно съдийство на мача в Белград между Партизан и литовския Тракай (1:0) от квалификациите на Лига Европа преди десетина дни, УЕФА отново гласува доверие на номер 1 в българската съдийска ранглиста Георги Кабаков.

Кабаков, както и съгражданинът му Мартин Маргаритов, който беше асистент в същата среща, са получили от съдийския комисар на УЕФА Йорн Вестларсен най-високите оценки за ръководството си на срещата, в която те се справиха безупречно.

Отличните оценки от 8,5 от мача в Белград веднага им гарантираха нов престижен наряд в Лига Европа утре. 

Кабаков е определен да бъде главен съдия, а Маргаритов е част от блигадата му в мача от турнира Лига Европа между Витес (Арнхем, Холандия) и Базел (Базел). Другият помощник е варненецът Диян Вълков. Срещата е утре вечер от 21 часа българско време в Арнхем.

В предишния предварителен кръг от Шампионската лига Базел не успя да се пребори с гръцкия ПАОК (Солун).

Нарядът на Георги Кабаков и Мартин Маргаритов в Холандия е поредното им голямо признание в Европа, след като преди 2 месеца те получиха отлични оценки лично от комисаря на УЕФА Джордж Пери (Реп. Ирландия) за ръководения от тях четвъртфинален мач от младежката Шампионска лига между отборите на Тотнъм и Порто /0:2/ в Лондон. 

Преди това Кабаков се справи безупречно и с други три завързани мачове от Лига Европа: между италианския Аталанта и Аполон (Лимасол, Кипър), както и Евертън - Ружомберок (Словакия) и Розенборг (Норвегия) - Вардар (Скопие, БЮР Македония)./БТА