Бившият български национал Николай Илиев ще се включи в подготовката на детски отбор, който ще представя страната ни на международен турнир в Австрия, чийто финал ще се играе на стадиона на Ред Бул Залцбург, където ще се провеждат и мачове от Евро 2008.

Българският представител ще бъде излъчен на първия турнир по футбол за деца до 10 години у нас. Турнирът ще се проведе на 19.04 (събота) от 10 часа на стадион „Левски” в град Елин Пелин и е организиран от компанията за строителни материали „Баумит”.

Във футболната надпревара ще се включат отбори от 8 училища в общината: ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, с. Нови хан; ОУ „Стефан Стефанов”, гара Елин Пелин; НУ „Христо Ботев”, гр. Елин Пелин; СОУ „Васил Левски”, гр. Елин Пелин; ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий”, с. Доганово; ОУ „Христо Ботев”, с. Лесново; ОУ „Иван Вазов”, с. Мусачево и ОУ „Христо Ботев”, с. Равно поле.

Право на участие имат всички състезатели, родени след 01.01.1998 г. Схемата на игра е всеки срещу всеки в две групи. Срещите ще се проведат в две полувремена по 10 мин. на ¼ футболен терен. В отбора играят шест плюс един състезатели с право на неограничен брой смени.

Крайното класиране в двете групи ще се формира на базата на точков актив, резултат от срещата между двата отбора, голова разлика или жребий при равен резултат.

Организаторите от Баумит са предвидили награди както за първите три отбора, така и за голмайстор на турнира, най-добър вратар, най-полезен състезател и любимец на публиката. Баумит Джуниър Сокър Тийм (Baumit Junior Soccer Team) – отборът победител, ще замине за Австрия, като разходите отново се поемат от компанията.

Международен финал между отборите-победители на национално ниво ще има за първи път тази година. Събитието съвпада с честванията по повод 20-годишнината от създаването на марката „Баумит” в международен мащаб.

Финалните мачове от международния турнир на австрийската компания ще се играят на 29 юни – денят, в който ще се състои и финалът на Европейското първенство по футбол.