Бой между юношеските отбори на ЦСКА и Цървена звезда скандализира футболната общественост ден преди вечното дерби. Инцидентът е станал след срещата от международния турнир „Купите на община Благоевград“ за юноши, род. 2004 г.

Днес бе взето решение отборът на ЦСКА да бъде изхвърлен от турнира, съобщиха в своя декларация от общината, която е организатор на турнира. 

Непосредствено след последния съдийски сигнал на мача между двата отбора състезатели на ЦСКА са нападнали футболист от сръбския отбор. На ръководството на "армейците" ще бъде предоставен видеоматериал, доказващ действията на техния футболист. От общината допълват, че в основата на турнира стои феърплея, а целта на състезанието е развитие на децата и изграждане на ценностна система.

Организаторите на надпреварата са изпратили писмо до ръководството на ЦСКА, с което ги уведомяват за неприятната случка.

Декларация община Благоевград

източник: община Благоевград

Само преди месец същият отбор на ЦСКА бе изхвърлен от турнира "Готия къп" в Швеция. Официалният мотив бе непристойно поведение на българския тим. Един от двубоите бе прекратен на почивката, тъй като съдията заявил, че не е убеден в сигурността си и че мачът може да завърши без произшествия. След завръщането на отбора за старши треньор бе назначен Сашо Борисов, а досегашният Атанас Борносузов бе пратен да води 2005 г.