Бившият треньор на Локомотив Пловдив Неделчо Матушев може да поеме отбор от Виетнам в края на месец май, твърдят медиите в азиатската страна. Според информациите, Матушев е вариант да оглави тима на Бекамекс Бин Дуонг, който стартира доста слабо това първенство.

Бекамекс Бин Дуонг е от град Ту Дао Мот, намиращ се в Южен Виетнам. След 2007-а година градът придоби статут на регионален център и е третият най-бързо развиващ се район в страната. Тимът на Бекамекс обаче има едва три победи в първите 13 кръга и се нарежда на 11-о място в 14-членната Виетнамска лига.

Матушев е един от тримата кандидати за поста заедно със специалист от Румъния и германски треньор от сингапурското първенство. Ръководството на Бекамекс ще разгледа трите си варианта и ще изслуша условията, които поставят кандидатите, след което ще избере един от тях.

Миналата седмица пък бившият треньор на пловдивското Локо и на Спартак Варна е бил в преговори с Олимпиакос.

Президентът Петрос Сава и Матушев обаче не стигнали до споразумение по въпросите с екипа на бургазлията, както и във визията за селекцията. Днес Олимпиакос Никозия назначи на поста 40-годишния Никос Пападопулос, който няма опит и на местно ниво.