Кандидатът за президент на Българския футболен съюз /БФС/ Ивайло Дражев не бе допуснат в зала номер 3 на НДК, където ще се проведе конгресът на БФС. На вратата охрана от осем души спря Дражев с мотива, че "не е акредитиран нито като делегат, нито като журнаалист, нито като гост и няма място в залата".

 

„Конгресът е извънреден и на есен трябва да има нов редовен конгрес”, сподели Ивайло Дражев.

Дражев раздаде на част от делегатите своя предложения за нов устав, в който са включени много нови предложения, сред които материално техническата база да бъде давана за 50 годишно безвъзмездно ползване, да има пряк избор на зоналните и областните съвети, а също така предлага нов формат на А, Б и В група от сезон 2009/2010.

     

От своя страна Ивайло Дражев каза пред журналисти: "Страх ги е от промени, от квотен принцип. Ясно е за какво идват делегатите - да изпият по една кола, да изядат по един сандвич и да се приберат по домовете си".

   

 Според Ивайло Дражев в работатата на конгреса не са допуснати представители на 78 клуба от общо 425 "поради уж нередовни документи". 

    

По повод отхвърлената му кандидатура за президент на БФС, Ивайло Дражев каза: "Моята кандидатура е регистрирана напълно законно и Лечков и неговата комисийка, която има право да раздава само хималки, изобщо няма право да ме спира. Ясно е, че този конгрес е нелегитимен, не е спазен уставът и само на първо четене се сещам за петдесет нарушения, които могат да бъдат атакувани в съда. През есента ще има нов конгрес, тъй като този няма да промени нищо".

     

Ивайло Дражев каза, че ще внесе сигнал в прокуратурата за нарушения при организирането на конгреса.