Пловдивчанинът Атанас Курдов, който бе футболист на немския Байер Леверкузен, премина официално в Ботев Пловдив, съобщи Марин Бакалов.

Бившият нападател на Левски, който изкара няколко години в Германия, ще се състезава тази година за най-стария футболен клуб в България. Курдов се включи в две контроли на "канарчетата", включително и представянето на тима срещу Димитровград.

Марин Бакалов до този момент не искаше да потвърди новината, че младежкият национал може да заиграе в клуба. Във футболното пространство витаеше слухът, че таранът чака оферта от втородивизионен италиански отбор. Бакалов не коментира условията по картотекирането на Курдов в Ботев.

"Всички сме обединени под едно име - Ботев", каза само легендата на най-стария български клуб пред фенсайтът на тима bultras.com.

Днес първа тренировка с Ботев направи и Стефан Учиков. Утре е контролата на Ботев със Сливен от 18:00 часа в Сливен. Другата сряда от 17:00 часа в град Раковски Ботев гостува на местния отбор в първата фаза за Купата на България.